Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: آزمون‌های الکترونیکی ضمن خدمت در حد شوخی است.به گزارش بلاغ،حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در برنامه پرسشگر در پاسخ به این پرسش که آیا در عمل سازمان پژوهش، برنامه ریزی آموزشی را انجام می دهد یا سازمان سنجش؟ گفت:  این سوال، سوال از میانه راه است و نه آغاز راه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا به جایی رسیدیم که کنکور مقبول ترین شیوه عمل برای گزینشگری ورود به سیستم آموزش عالی شده و هنوز سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نتوانسته خود را بازیابی کند؟

وی افزود: هنوز نهاد تعلیم و تربیت آنطور که باید جدی گرفته نشده و ریشه بحث همین جاست. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به تبعات کنکور گفت: شیوه هایی برای تغییر کنکور مطرح شده اما جدی گرفته نشده است. 80 درصد جهت دهی به محتوای تعلیم و تربیت، بر عهده سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است و باید پاسخگو باشیم  و واقعا اینگونه است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم افزود: در دوره ابتدایی ممکن است کنکور به برخی مدارس ابتدایی تسری پیدا کرده باشد، اما در اکثر دبستان های ما هنوز بحث کنکور مطرح نیست و اینکه در این دوره شش ساله چه مهارت هایی را می آموزد واقعا به عهده ماست و باید پاسخگو باشیم. گاهی حاضر نیستیم کاستی ها را بپذیریم. ممکن است در کل 12 پایه و در سطح 14 میلیون دانش آموز 30 درصد شیوه ارزشیابی موجب انحراف در سیستم آموزشی شده باشد و عوامل مختلفی در ناکارآمدی نظام آموزشی موثر است که همه را باید توامان بررسی کنیم. مبادا مسؤولیت خود را فراموش کنیم و مشکلات را به گردن نظام ارزشیابی بیندازیم.

وی ادامه داد: کنکور هم حتما قابل حل است و می توان شیوه های جایگزینی را برای آن درنظر گرفت که تبعات کنکور را به حداقل برساند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به دو قانون حذف کنکور و تغییر شیوه ارزشیابی کنکور اظهار کرد: در این دو قانون بار کارشناسی مسئله به عهده سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی قرار گرفت ولی باز هم  یک نوع استقلال نظر و رای کارشناسی دیده نشد. روسای قوا کارگروهی مستقل از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و سازمان سنجش شکل دهند و کارشناسانی که راهکارهای نویی دارند حضور یابند و به دور از شتاب زدگی سناریوهای مختلف را بررسی و به راهکاری مشخص برسند.  

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم درباره انتقادات وارد بر رسانه ملی برای پخش تبلیغات موسسات کنکوری و آمادگی آزمون های مدارس سمپاد گفت: صداوسیما موظف است این آزمون های ورودی تیزهوشان را نقد کند و آموزش و پرورش را با تنویر افکار عمومی به این سمت ببرد که این آزمون ها متوقف شود. در آموزش و پرروش هم دچار تشتت آرا هستیم؛ گروهی آزمون پایه هفتم را خوب میدانند و برخی هم نقد جدی به آن دارند و به جمع بندی روشنی نرسیدیم و شاید مهمترین وظیفه وزیر اموزش و پرورش همین روشن کردن این موضوع باشد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه نگاه ما به معلمان باید شریک در برنامه ریزی و مدیریت محتوایی تعلیم و تربیت باشد گفت: آیا سازوکارها و زمینه هایی که باید در آموزش و پرورش باشد تا توانمندی معلمان را تقویت کند وجود دارد؟ در این زمینه بسیار ضعیف عمل می‌کنیم. کلاس های حضوری به دلیل مشکلات مالی کم شده و آزمون های الکترونیک ضمن خدمت در حد شوخی است.

وی با بیان اینکه با سیاست چندتالیفی صد درصد موافقم اما بستر تشکیلاتی که آن را محقق کند نداشته ایم گفت: هنوز سند مصوبی که استانداردها را مشخص کرده باشد نداریم. با اصلاح ساختاری امیدواریم این هدف محقق شود و حتی هدف کمی هم داشته باشیم و مثلا بگوییم 30 درصد کتب تا 5 سال دیگر توسط بخش های بیرونی انجام شود که اعلام امادگی کرده اند. امروز مطالبه  دانش آموز و خانواده این است که در سه سال آخرمعلمان فقط نکات کنکوری بگویند در حالی که باید ارزشیابی پایانی هم بر اساس محتواهای تالیف شده برنامه درسی باشد.
ذوعلم درباره احیای معاونت تالیف محتوا نیز گفت: این پست سازمانی قبلا وجود داشت ولی معاون نداشت ما این پست سازمانی مهجور را احیا کردیم. 
وی در پاسخ به پرسشی درباره مافیای دفتر تالیف و اینکه ورود به آن غیر ممکن بوده است گفت: اگر بتوانیم  دو مقوله طراحی و برنامه ریزی درسی 11 حوزه یادگیری و تعیین استانداردها  را از بخش تالیف کتب درسی جدا و تفکیک کنیم این اتهامات برطرف خواهد شد و به جایی برسیم که هر کارشناسی و مولفی بتواند کتب درسی تالیف کند. امیدواریم برای چندعنوان درسی تا دوسال آینده این کار را انجام دهیم. سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به یک کار جهادی نیاز دارد. همکاران ما آماده اند و باید زمینه سازی کرده و راه را باز کنیم. آماده سازی برای استاندارد سازی و نظارت و سنجش برای تایید محتوای تولید شده باید صورت بگیرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره حجم کتب درسی گفت: در این باره بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد. پیشنهادات ما به شورای عالی میرفته و ما مصوبات شورای عالی  را اجرا می کردیم. نه اینکه مثلا کتاب تفکر و سوادرسانه ای را مستقل تدوین و ارائه کنیم. نقدهایی وجود دارد و اینطور هم نیست هرکاری انجام شود همه 100 درصد موافق ان باشند.
ذوعلم افزود: یکی از مضایق ما سختی در اجراست. آیا برای کتبی چون تفکر و پژوهش که وارد برنامه درسی شده  معلم توانمند و متخصص تربیت کرده ایم؟ ما در مجموع روند کلی کار ما بر کاهش تنوع و سبک کردن کوله پشتی و کاهش استرس های ناشی از آزمونهاست. اما یک مشکل کلی ما در صحنه اجراست و شکافی در اینجا داریم. 
وی ادامه داد: در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی فقط به رشته برنامه ریزی درسی نیاز نداریم، به متخصص رشته های دیگری هم نیاز داریم و هرکدام از گروههای درسی شورای برنامه ریزی دارند. با انجمن برنامه ریزی درسی و متخصصان مربوطه در تماس هستیم و بازخوردها را معاونت ابتدایی و متوسطه باید به ما بدهند. اتفاقا برخی مفاهیم را معلمان میگویند کم توضیح داده شده است. زمان آموزش هم در طول سال بعضا دچار کاهش هایی می شود که ما را دچار مشکل می کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

کد خبر 6098330 علی قدمی

دیگر خبرها

  • هزینه ها در معاملات برخط خودرویی کاهش می یابد
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه