Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، یکی از مهمترین چالش‌هایی که این روزها در آموزش و پرورش وجود دارد مسئله توانمندسازی معلمان و افزایش کیفیت آموزشی است. راهکارهایی که برای این موضوع پیشنهاد می‌شود، به سرانجام رسیدن و اجرای طرح رتبه بندی معلمان است. این طرح با هدف افزایش انگیزه معلمان پیشنهاد شد و این روزها به مرحله ارائه در صحن علنی مجلس رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین مواردی که می‌تواند در رتبه بندی معلمان تاثیرگذار باشد، مسئله ضمن خدمت است. در واقع هر معلمی که تعداد آموزش‌های ضمن خدمت بیشتری داشته باشد، امتیاز بیشتری هم خواهد داشت اما سوال اینجاست که آیا ضمن خدمت‌هایی که امروز در آموزش و پرورش ارائه می‌شوند واقعاً در توانمندسازی معلمان موثر هستند یا تنها شیوه‌ای برای کسب امتیاز محسوب می‌شوند؟

ضمن خدمت‌هایی که امروز وجود دارند، محل کسب درآمدی هم برای کافی نت‌ها ایجاد کرده‌اند؛ برخی معلمان به یک کافی نت مراجعه کرده و از او می‌خواهد که به جای او در کلاس‌های ضمن خدمت امتحان بدهند؛ با این روش اگر قرار باشد یکی از ملاک‌های رتبه بندی معلمان و امتیاز دهی به آنها بر اساس تعداد ضمن خدمت‌های شرکت کرده باشد، رتبه بندی معلمان نه تنها مفید نبوده بلکه خود عامل ایجاد تبعیض و ناعدالتی می‌شود.

گذشته از وجود راه‌های بسیار برای تقلب در ضمن خدمت‌ها ذات این دوره‌ها هم چندان با کیفیت و تاثیرگذار در توانمندسازی معلم نیستندچراکه اگر خود دوره مفید بود و ارزش افزوده‌ای داشت شاید معلم‌ها هم برای استفاده از آن‌ها بیشتر ترغیب می‌شدند. ناصر کوهستانی معاون نظارت و هماهنگی امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش و کارشناس آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در این خصوص گفت: ما حتماً باید در آموزش نیروی انسانی خود تجدید نظر کنیم. من این را می‌پذیرم که ما معلمان هم آموزش‌های به روزی نمی‌بینیم و در حقیقت این مدل آموزش‌هایی که امروز وجود دارد چندان کاربردی نیستند. باید مانند تقسیم بندی دانشگاه که استاد و استادیار و هیات علمی دارند ما هم چنین شیوه‌ای در آموزش و پرورش داشته باشیم و متناسب با آن به معلمان‌مان آموزش دهیم. امیدوارم در دوره وزارت جدید یکی از کلیدی‌ترین اولویت‌ها رسیدگی به رتبه بندی معلمان باشد.

مصطفی اسدی؛ کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز موضوع دیگری را مطرح می‌کند که جای تامل دارد. این کارشناس آموزش و پرورش معتقد است که علاوه بر نوع دوره ضمن خدمت نحوه انجام آن هم دچار ایراداتی است. در واقع معلم‌ها باید در این دوره‌ها در کنار یکدیگر به تبادل نظر بپردازند نه اینکه فقط شنونده صرف باشند. اسدی در این باره توضیح داد: توانمندسازی معلمان دو بخش حضوری و غیرحضوری دارد. در موضوع توانمندسازی حضوری، حضور معلم در کلاس و تجربه تدریس در فضای کلاس به توانمندسازی او کمک می‌کند؛ یک معلم با حضور در کلاس و تجربه کم و کاستی‌ها به تدریج متوجه می‌شود که در کجا باید تغییر ایجاد کند و چطور کیفیت آموزشی خود را افزایش دهد.

او ادامه داد:  به نظر من و براساس مطالعات انجام شده توانمندسازی غیرحضوری معلم تنها ۲۰ درصد می‌تواند بر کیفیت کار اثرگذار باشد و بیشتر حضور و تجربه فضای کلاس به توانمند سازی کمک می‌کند. درواقع گفتگوها و چالش‌هایی که در کلاس ایجاد می‌شود در این راستا بسیار موثر هستند. درخصوص ضمن خدمت‌ها نیازی نیست که آزمون گرفته شود زمانی که یک نفر گوینده باشد و بقیه فقط بشنوند کیفیت کار کسی افزایش پیدا نمی‌کند بلکه افراد باید دور هم باشند و با هم تبادل نظر داشته  و کیفیت و روند کار همدیگر را با هم مقایسه کنند.

توانمندسازی معلمان یکی از روش‌های افزایش سطح کیفی آموزش در کشور است که هرچقدر برای این موضوع هزینه شود هدر رفت هزینه‌ای صورت نگرفته بلکه ارزش افزوده هم به دنبال خواهد داشت زیرا معلمان نقش مستقیمی در آموزش نیروی انسانی آینده کشور دارند و هرچقدر این آموزش‌ها با کیفیت و موثر باشد، نتیجه آن را در آینده و رشد و پیشرفت کشور خواهیم دید و با توجه به اینکه ضمن خدمت‌ها یکی از ملاک‌های رتبه بندی معلمان است باید برای برقراری عدالت در افزایش کیفیت این دوره‌ها بازنگری‌های جدی انجام شود.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1115050 برچسب‌ها رتبه بندی معلمان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رتبه بندی معلمان توانمندسازی معلمان توانمندسازی معلم رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش ضمن خدمت ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه بزرگداشت مقام معلم فقط به بهانه یک روز و ۱۲ اردیبهشت نیست گفت،: همه موظفیم برای تکریم این مقام همه روزه تلاش کنیم.

وی با عنوان اینکه معلم تا پایان عمر معلم است، ادامه داد: اینکه در هفته معلم به پیشکسوتان عددی داده نمی‌شود قابل تحمل است و باید این مسئله زیربنایی اصلاح شود.

احمدی با بیان اینکه معلم عامل توسعه است و اگر قرار باشد تحولی اتفاق بیفتد منشأ آن از انسان و آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اگر جامعه به معلم بها بدهد آینده کشور را ساخته است و برای نظام تعلیم و تربیت چند عنصر از جمله فضای آموزشی، کتاب و بودجه و مهم‌تر از همه معلم نیاز است.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رکن اساسی برای اجرای تحول است و معلمی که باور داشته باشد رکن این محور خواهد بود.

احمدی گفت: در برنامه تحولی اقدامات خوبی را شروع کردیم و اتفاقات بزرگی در سه سال گذشته رقم خورده است و تأسیس سازمان ملی تربیت کودک از اقدامات مهم است.

وی با بیان اینکه اکنون مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها در اختیار سازمان دیگری بودند و به گونه‌ای خاص آموزش می‌دادند ادامه داد این در حالی که در هیچ جای دنیا بخشی از آموزش در اختیار وزارتخانه دیگر و بخشی در اختیار آموزش و پرورش نیست.

وی با بیان اینکه ۷ میلیون کودک زیر ۷ سال در کشور وجود دارد گفت: برای این تحول باید رتبه بندی رخ می‌داد و الحمدلله نظام رتبه‌بندی معلمان انجام شد.

احمدی با عنوان اینکه رتبه و درجه در نظام رتبه بندی مهم نیست، گفت: اساسنامه نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم تغییر پیدا خواهد کرد افزوده برای معلمان فعال در مدارس غیردولتی نیز مصوبه گرفته شده است و قانون شدید اعلام می‌کند که در مدارس غیر دولتی و باید قانون کار کامل پرداخت شود.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش گفت: در قانون بودجه سال جاری رقمی برای نیروهای خدماتی آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، همچنین برای جذب ۲۰۵ هزار نیروی انسانی سهمیه گرفته شده است.

وی ساماندهی باباهای مدرسه و نیروهای خدماتی را از برنامه‌های مهم ذکر کرد.

کد خبر 6097942

دیگر خبرها

  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بازنگری شود
  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • گرامیداشت هفته معلم در اسکو
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است